FBI trikovi za manipulaciju

350

indexRobin Drik, FBI agent koji je zadužen za analizu ponašanja Kontraobaveštajne službe Federalnog istraživačkog biroa, zahvaljujući naučnim saznanjima i godinama iskustva na terenu, otkrio je principe po kojima je najjednostavnije uspostaviti odnos i izgraditi poverenje, tražiti uslugu od nepoznatih, obaviti poslovni razgovor i prepoznati manipulativne veštine.

Sponsored Links:

Ono što je u međuljudskim odnosima najčešća poteškoća je jačanje i produbljivanje poverenja i odnosa, iako ovaj agent tvrdi da je to vrlo jednostavno.

On smatra da nauka i životno iskustvo govore u prilog tome da se najveća sreća nalazi u pozitivnim društvenim interakcijama, a srećni smo kada bez cenzure možemo da podelimo sa nekim svoje stavove i ciljeve, što znaći da smo prihvaćeni bezuslovno.

Način za sticanje poverenja je upravo razgovor sa ljudima, u kome treba pokazati zainteresovanost i mišljenje, ali i prihvatiti njihove izbore bez osuđivanja.

Slican sadrzaj:

Druga faza je razumevanje njihovoh ciljeva. Razumevati tuđe ciljeve i prioritete, kao i poklanjati im mesto na vrhu liste sopstvenih ciljva i prioriteta, pravi su putevi do sticanja poverenja, objasnio je Drik.

Upravo ovo je i sredstvo koje pomaže ukoliko tražimo uslugu od nepoznate osobe.

“Šanse za uspeh se povećavaju ako vam pođe za rukom da uslugu koju tražite povežete sa prioritetima i interesovanja osobe od koje tražite pomoć”, kaže agent.

Prilikom poslovnih razgovora, držanja predavanja ili prezentacije, treba pustiti publiku da bude u centru pažnje, a svoj ego staviti u drugi plan, pa se čak i našaliti na svoj račun. Ono što sagovornici vole da čuju su pohvali na njihov račun, odobravanje njihovih poslova i isticanje kvaliteta.

Komentari:

loading...
loading...
loading...
loading...