Neočekivanih 10 stvari koje su prljavije od vašeg toaleta

707

6992452-toaletaSaznajte koje su to stvari prljavije od vaše wc školjke. Iznenadićete se i šokirati šta sve svakodnevno koristite, dodirujete, a zapravo je prljavije od vaše WC školjke. Obratite pažnju na svoje zdravlje kada budete saznali koliko su neke stvari zapravo prljave.

Sponsored Links:

10. Led u restoranima

U istrazi nekoliko restorana brze hrane u Americi pronađeno je na čak 70% mesta gde je led za piće sadržao više bakterija nego što ih je bilo u toaletu istih restorana.

9. Pod toaleta

Slican sadrzaj:

Javni toaleti imaju oko 2 miliona bakterija po kvadratnom inču (6.45 kvadratnih centimetara). Prosečan broj bakterija u wc školjki je samo 50 po kvadratnom inču.

8. Kancelarijski stolovi

Prosečan kancelarijski sto ima 400 puta više bakterija nego toalet. Virus parainfluenza je pronađen na čak 33% radnih površina.

7. Tastature

One mogu sadržati preko 200 puta više bakterija nego što sadrži wc školjka. Čak 10% zaposlenika koji rade na tastaturi nikad ne očiste svoju tastaturu.

6. Mobilni telefoni

Na mobilnim telefonima se nalazi 10 puta više bakterija nego na wc školjkama i možete zamisliti šta se sve može desiti ukoliko ga dodirnete usnama (bolje je poljubiti wc školjku)…

5. Restoranski meni

Na restoranskom meniju se nalazi čak 100 puta više bakterija nego što se nalazi u wc školjki istog restorana. Većina njih vam ne može naštetiti, ali neki od njih može narušiti zdravlje i inficirati vaše respiratorne organe.

4. Daske za seckanje

Na mestima gde se obrađuje i secka meso, na daskama za sečenje nalazi se neverovatno visok nivo fekalnih bakterija. Radi poređenja, na ovakvim daskama za zečenje mesa, nalazi se 200 puta više fekalnih bakterija nego što ih ima u wc školjkama.

3. Četkica za zube

Klice mogu putovati čak do 1.83 metara i preživeti do 2 sata nakon svakog povlačenja vode iz vodokotlića. Ove klice, uključujući i fekalne materije se obično mogu naći na četkici za zube.

2. Tepisi

Sa 200.000 bakterija po kvadratnom inču (6.45 kvadratnih centimetara), sadrže čak 4000 puta više prljavštine nego wc školjka. Ljudi odbacuju čak 1.5 miliona ćelija kože po satu i tako pomažu u ishrani bakterija u tepihu.

1. Sunđeri za pranje sudova

Verovali ili ne čak 200.000 puta prljaviji od wc školjke sa 10 miliona bakterija po svakom kvadratnom inču. Bakterije mogu izazvati Guillain Barre sindrom koji može dovesti do paralize.

(opusteno.rs)

Komentari:

loading...
loading...
loading...
loading...