Pogledajte kako izgledaju prosečne žene širom sveta

1034

_sp-prosecne-zene-sirom-svetaInternet sajt ’Face research’ napravio je interesantan projekat, čiji je rezultat prosečan izgled žena širom sveta, napravljen na osnovu fotografija više od stotinu žena 41 nacionalnosti.

Sponsored Links:

Fotograf Majk Majk je zabeležio lica žena iz raznih gradova širom sveta kako bi pronašao zajedničke regionalne crte lica.

Fotografije su pažljivo postavljene jedna preko druge uz pomoć kompjuterskog programa, i tako su kreirane pojedinačne slike lica za svaku geografsku oblast.

Na iznenađenje Majka i njegovog tima, pokazalo se da su gotovo sva lica vrlo lepa, uprkos regionalnim razlikama u obliku glave, boji i drugim osobnama, piše “Daily Mail”.

Slican sadrzaj:

Neki stručnjaci ističu kako istraživanje nije napravljeno na dovoljno velikom uzorku i da prosečna Južnoafrikanka ne bi smela da bude bela, jer se u toj zemlji samo 9,2 posto ljudi izjašnjavaju kao belci.

Majk Majk objašnjava da se u stvaranju prosečnog izgleda mnogo toga izgubi, naročito u boji kose.

“Populacija bi trebalo da bude 75 posto plava da bi ta boja kose ostala vizuelno vidljiva. Za to bi verovatno trebalo otići na Island” rekao je fotograf.

prosecne-zene-sirom-sveta-0

(opusteno.rs)

Komentari:

loading...
loading...
loading...
loading...