Sedam najluđih tužbi koje su riješene u korist tužioca

2330

Sjećate li se kada smo objavili kako je čovjek tužio sam sebe i na taj način od svoje osiguravajuće kuće dobio 200.000$? Naime, postoji još mnogo takvih tužbi koje su riješene u korist tužioca i njemu donjele ogroman novac.

Sponsored Links:

atlanta-lawsuit

Zajedničko svim ovim tužbama je to što su se desile u Americi koja nije mijenjala ustav još od svog osnivanja. Krećemo od “najmanje lude tužbe”:

7. “Upala sam preko svog dijeteta u vašem salonu namještaja i slomila sam zglob”, Kathleen Roberts iz Teksasa je zbog ovog slučaja od salona namještaja dobila čak 780 000$.

Slican sadrzaj:

6. “Prosula sam toplu čokoladu, koju sam kupila kod vas, u krilo i opržila se”, Stella Liebeck iz Novog Meksika je ovom tužbom dobila čak 2.900 000$.

5. “Slučajno sam se zaključao u vašoj garaži prilikom obijanja vaše kuće i nisam mogao izaći zato što ste vi otišli na odmor”, Terrence dickson je ovom tužbom iznudio 500 000$ od vlasnika kuće iz koje je pokušao da ukrade vrijednosti.

4. “Vaš zavezani pas me napao nakon što sam preskočio ogradu, ušao u vaše dvorište i gađao ga drvima” Jerry Williams je ovom tužbom iznudio 14.500$ od vlasnika psa.

3. “Okliznula sam se na sok kojim sam gađala svog bišeg momka u vašem restoranu i slomila trtičnu kost”, Amber Carson je dobila 113.500$ ovom tužbom.

2. “Opekao sam se na žicu koja je virila iz instalacija dok sam neovlašteno bio na vašem posjedu”, Jeffrey Kline i Brett Birdwell su ovom tužbom iznudili 24 miliona dolara.

I sada najluđa tužba koja je dobijena:

redbull

1. “Redbull mi nije dao krila”, Benjamin Careathers iz New Yorka je ovom tužbom dobio 13 miliona dolara. Svako ko je priložio dokaz da je konzumirao redbull u zadnjih 10 godina dana, imao je zakonsko pravo da dobije 10$ i firme koja proizvodi ovo piće zbog “reklame koja ne prikazuje činjenično stanje i ne daje krila kao što je to prikazano na reklami”.

Komentari:

loading...
loading...
loading...
loading...